CMS geleverd door webdesign op maat

Op deze pagina treft u links aan naar door mij ontworpen CMS (Content Management System) websites. In eerste instantie gebruikte ik Website Baker, maar sinds 2012 maak ik ook gebruik van WordPress. Een enkele maal is het voorgekomen dat de klant al een statische site had die ik heb omgebouwd tot een CMS. Het voordeel van een CMS zal duidelijk zijn. U kunt als beheerder inloggen, en afhankelijk van de aan u verstrekte rechten kunt u pagina's aanpassen en/of toevoegen. De mutaties zijn na het opslaan direct online voor de bezoekers van uw website zichtbaar.

Als CMS gebruik ik WordPress of WebsiteBaker.

WebsiteBaker is een eenvoudig te bedienen, veilig, flexibel en uitbreidbaar open source content management systeem. De kenmerken:

  • Gebuiksvriendelijk admin panel
  • WYSIWYG-editors voor het beheer
  • Mogelijkheid voor meertalige websites
  • Overzichtelijk beheer van bestanden en media
  • Aanpasbaar door het eenvoudige template-systeem
  • Uitbreidbaar dankzij modules, droplets & snippets
  • Op groepen gebaseerde toegangsrechten
WordPress is een groter CMS-systeem, dat wereldwijd meer gebruikt wordt. Op basis van de wensen van de klant wordt een keuze gemaakt voor een te gebruiken CMS.

Bij het opleveren vande website ontvangt u van mij een standaard handleiding van het betreffende CMS en wanneer dat van toepassing is een specifiek op maat geschreven handleiding voor bepaalde onderdelen van uw site.

vtharderwijk


vtharderwijk WordPress site

Een aantal bekenden van oa de camping met een gezamenlijke hobby hadden met spoed een website nodig. De website moet dienen als ondersteuning van de campagne voor een volleybaltoernooi. Maandagavond een appje ontvangen, en donderdagavond was de site klaar op het testdomein. Op de site ook een module om in te tekenen voor het toernooi, zodat steeds meer automatisch kan verlopen.

De eerste opzet is snel online gegaan, verder finetunen en uitbouwen kan  na het toernooi wel weer plaats vinden.

Link naar Volleybal Toernooi Harderwijk

Johan Smith


Wordpress Johan Smith

Johan Smith liep al een tijdje rond met het idee iets met een website te willen. Hij werd door Vechtdalbouwsystemen op mij gewezen. Na een eerste telefonisch contact hebben we een afspraak gemaakt om een en ander te bespreken. De bespreking verliep uitermate prettig, en het resultaat was dat van-tuil.info aan de slag is gegaan om de website voor Johan te maken. Gekozen werd om de site te maken met WordPress als onderliggend systeem. Niet al teveel toeters en bellen.

Het eerste concept was vrijwel direct de spijker op de kop, en na een paar kleine aanpassingen kon de site worden opgeleverd.

Link naar: Johan Smith

Vechtdalbouwsytemen


Een oude klant die terugkeerde na een aantal jaren met veel plezier en succes gebruikt te hebben gemaakt van een door mij gebouwde website. De wens was het restylen van de site tot een nieuw verfrissend geheel. Al eerder had ik de site een nieuwe look gegeven, dus alle vertrouwen dat het ook dit keer zou lukken. Tijdens het bespreken van de wensen werd al vrij snel duidelijk dat het niet alleen om restylen ging, maar ook om het toevoegen van functionaliteit. Al pratend en brainstormend werd het meer en meer duidelijk dat het oude CMS (Website Baker) niet voldeed om aan alle wensen te voldoen. Met pijn in het hart, maar in de volle overtuiging van de wensen werd besloten om een overstap te maken naar WordPress.

Hiermee viel de opdracht dus in drie delen uiteen.

Stap 1 was het overzetten van de huidige content naar WordPress. Hierbij moest gestreefd worden naar het behoud van de URL's zoals die al in gebruik waren. Dit om de zoekresultaten niet te zeer negatief te beinvloeden en ook geen redirects te hoeven uitvoeren.

Stap 2 het bouwen van een nieuwe verfrissende template voor de site op basis van de wensen die er leefde.

Stap 3 het implementeren van de nieuwe gewenste functionaliteit.

Op het testdomein werden stap 1 en 2 uitgevoerd. Toen dit was afgerond was de nieuwe versie van de site snel overgezet naar het domein van de klant.

Alles bij elkaar een leerzaam traject met een tevredenstellende afloop voor de mensen van Vechtdalbouwsystemen, maar ook voor mij.
Link naar: VechtdalBouwsystemen

Twente 05 Volleybal

Voor de volleybalvereniging van mijn zoon deed ik al een tijdje het beheer van de website, maar na een hackpoging, werd duidelijk dat eea al verouderd was. Toen het hostingbedrijf uiteindelijk besloot om de PHP versie bij te werken was de site niet meer bereikbaar. Tijd om de site aan te passen zodat die gewoon mee kon blijven groeien met de nieuwste versie van PHP en dat soort zaken. Om de site te laten ontwikkelen door de oude websitebouwer werd een kostbare aangelegenheid. Ik heb toen aangeboden om tegen een betaalbaar tarief de website opnieuw op te bouwen, met behoud van data.

Zoals inmiddels gebruikelijk werd de site gebouwd met als onderliggend systeem WordPress.

Link naar: Twente 05

Wordpress site EcoXtra Nederland

EcoXtra Nederland

Tijdens een van mijn andere hobbies sprak ik een kennis die belangstelling had naar het reilen en zeilen van het webdesign gebeuren. Voorzichtig informeerde hij naar mijn tarieven, en toen ik hem een prijs noemde duurde het niet lang voordat hij mij uitnodigde voor een gesprek. Tijdens dit gesprek gaven hij en zijn zakenpartner nauwkeurig aan wat voor een soort site zij graag zouden willen zien voor hun pas gestarte bedrijf.
Met de verstrekte informatie kon ik aan de slag, en binnen 1 week was de site online.

CMS: WordPress

link naar EcoXtra Nederland

2015-05-12_124044

Sportmassage Hellevoetsluis

Op basis van het template van psychologenpraktijk de adelaar is een nieuwe site gemaakt voor een sportmassagepraktijk in Hellevoetsluis.  De opdrachtgever is de vrouw van de psycholoog, en zij wilde qua opzet een kopie van de site van Psychologenpraktijk de Adelaar. Het opzetten van de website nam dus voor het ontwerp niet heel veel tijd in beslag. De vulling van de site was in dit project de grootste klus. In mei 2015 is de site actief.

CMS: Website Baker

Link naar sportmassage hellevoetsluis

CMS-WordPress-ESPOFoundation

ESPO Foundation

Via een eerdere klant kwam de (toen nog in oprichting  zijnde) stichting ESPO Zambia bij mij terecht met het verzoek om een site te bouwen voor de stichting. De wensenlijst was aanzienlijk, en gedurende het gehele traject is er nog regelmatig flink gesleuteld aan de site. Op 21 januari 2014 werd de site dan toch gelanceerd. De stichting is tevreden over het resultaat, en dat is dan ook weer alles wat telt.

Stichting ESPO Zambia geeft wezen en kwetsbare kinderen in Zambia een kans op het volgen van onderwijs.
ESPO staat voor Education Support Program for Orphans and vulnerable children.
Op deze site vind u meer informatie over de stichting en het project.

CMS: WordPress

Link naar Stichting ESPO Zambia

WordPress CMS COVS Den Bosch

 COVS 's Hertogenbosch

Via een scheidsrechtersforum kreeg ik het verzoek om de site van scheidsrechtersvereniging Den Bosch, of COVS 's Hertongenbosch zo u wilt, van een nieuwe look te voorzien, en ook om een makkelijker te bedienen CMS er onder te leggen. Waar gebruik gemaakt werd van joomla werd dat door deze mensen te ingewikkeld en moeilijk ervaren. Na een tijdje gespeeld te hebben met WordPress waren de mensen met wie ik contact onderhield er van overtuigd dat dit CMS beter paste bij hen. Uit de ontworpen templates werd uiteindelijk een keuze gemaakt waar nog wat kleine aanpassingen moesten gebeuren. Het eindresultaat is tot tevredenheid van deze mensen.

WordPress

link naar COVS  's Hertogenbosch

CMS WebsiteBaker mannenkoor

Gereformeerd Mannenkoor looft de Heer

Via vechtdalbouwsystemen kwam een van de leden van dit mannenkoor bij mij terecht. In verband met het jubileum jaar wilde dit koor een concert geven. Daarnaast was er al langer behoefte bij dit koor aan een eigen website. Een tevreden klant leverde mij dus gewoon weer een nieuwe klant op. Binnen 2 weken was deze site vanuit het niet online bereikbaar.

De site is gemaakt op basis van Website Baker.

Link naar gereformeerd mannenkoor looft de Heer

CMS-WebsiteBaker-Verhuur4u

verhuur4u

Voor een kennis gemaakte site. Op de een of andere manier wil deze kennis eyecatchers verhuren en heeft hij er een paar op de kop weten te tikken. Aangezien het een probeersel voor de kennis betreft is de site technisch gratis ter beschikking gesteld. De enige eis die gesteld werd was dat de klant in dit geval zelf een domein moest huren. Tegelijkertijd biedt deze site ook wat mogelijkheid voor mij om te experimenteren met wat nieuwe modules.

De site is gemaakt op basis van Website Baker.

De beheerder van de site heeft deze off line gehaald.

CMS Website Baker Vechtdalbouwsystemen    WebsiteBaker Template VechtdalBouwSystemen

Vechtdalbouwsystemen

Dat een tevreden klant een nieuwe klant oplevert is iets wat ik als motto heb. En ook deze keer kwam dit motto uit. Hout het stijlvol liet hun site aan een andere ondernemer zien, en die was zo onder de indruk dat ze vroegen om contact te leggen. Na een kort gesprek was zowel Vechtdalbouwsytemen als van-tuil.info enthousiast om de bestaande site te restylen. In eerste instantie werd ingestoken op WordPress als onderliggend CMS. Gedurende het proces bleek echter dat in dit specifieke geval Website Baker de betere keuze was. Uiteindelijk is na een kleine maand de nieuwe site online gegaan.

Na een klein half jaar was deze klant van mening dat er een nieuw template moest komen voor de site, die heb ik ook mogen leveren. De nieuwe template is wat lichter geworden, en oogt daardoor wat frisser.

Website Baker

link naar Vechtdal Bouwsystemen

WebsiteBaker-CMS-Adelaar

Psychologenpraktijk de adelaar

Deze klant kwam bij mij via een kennis van hem waarvoor ik de site had omgebouwd naar een CMS. Deze psychologenpraktijk moest op het moment van het eerste contact nog starten, maar de klant wilde al wel op voorhand een site hebben, zodat bij het starten van de praktijk ook de site direct online kon staan. Samen met de klant heb ik een zoektocht ondernomen om tot het gewenste eindproduct te komen. De klant wilde graag een tweetal sites hebben, een voor de zakelijke klant, en een voor particuliere klanten. Aangezien beide sites qua lay-out gelijk moesten zijn kon ik dus 2 sites voor de prijs van 1,5 aanbieden. Toen de praktijk op 11 april startte waren beide sites snel online.

Met deze klant heb ik nog regelmatig contact om zijn site bij te houden en te optimaliseren voor de vindbaarheid op google.
Website Baker

Opgeleverd: april 2011

link naar psychologenpraktijk de adelaar

WebsiteBaker CMS Huizenmakelaars

Huizenmakelaars

Een bestaande site die in het onderhoud te bewerkelijk was. Zelfs zo bewerkelijk dat de site al een paar jaar oud nooit echt is gelanceerd. Na een paar keer heen en weer mailen en een goed gesprek besloot de opdrachtgever met van-tuil.info in zee te gaan. De bestaande lay-out werd grotendeels gehandhaafd, maar het systeem achter de site werd omgezet naar een CMS-systeem.

Website Baker

Opgeleverd: november 2010

WebsiteBaker CMS Hypnotherapie

Praktijk voor hypnotherapie Arnhem

Deze site bestond al, ook wat vormgeving betreft. Weinig design, maar de html versie moest omgezet worden naar een CMS.
Verder moest de banner aangepast worden. De klant wilde graag een flashbanner. En ook de flashbanner moest een zeker mate van flexibileit hebben. de tekstkleur moest aangepast kunnen worden. Ook dit was te realiseren.
Website Baker
Opgeleverd: oktober 2010

link naar Praktijk voor Hypnotherapie Arnhem

Summary
CMS
Article Name
CMS
Description
Een overzicht van de websites gemaakt door van-tuil.info op basis van een CMS, WordPress of WebsiteBaker.
Author