Portfolio websites

Bij de start van een onderneming is een goede website niet weg te denken. Helaas kost een goede website nogal wat, zeker als u het bij een bureau doet dat het ontwikkelen van websites als bron van inkomsten heeft. Aangezien ik een normale baan heb doe ik het webdesign naast mijn gewone werk gewoon uit een soort van liefhebberij. Hierdoor slaag ik erin om tegen scherpe tarieven een goede website af te leveren. Zeker voor een startende onderneming kan dit in het begin nogal schelen in de kosten. Ik voor mij ben er van overtuigd dat ook wanneer de onderneming groeit mijn websites nog prima voldoen, maar een duur bureau inschakelen kan dan altijd nog.

Gebruikte systemen voor een website

Mijn voorkeur, en mijn advies is om direct te kiezen voor een Content Management Systeem, kortweg CMS genoemd. Het voordeel van een CMS is dat het onderhoud van de site eenvoudig is. In een beheerdergedeelte kunnen de beheerders inloggen om afhankelijk van de toegekende rechten de content van de site aan te passen en/of toe te voegen.
Als CMS maak ik gebruik van WordPress of Website Baker.  Toen ik mij verdiepte in het CMS-verhaal bleek dat dit CMS het meest intuïtief werkte. Ook het maken van templates ging bij Website Baker verreweg het makkelijkst. Bij Website Baker zijn veel aanvullende modulen te installeren. Zo heeft u in een handomdraai een professioneel fotoalbum op uw site of genereert u in no-time een sitemap. Met andere CMS-systemen ben ik bezig, dit omdat ik me niet wil beperken tot een CMS. Uiteindelijk is de klant koning, en als de koning liever een Joomla oplossing heeft wil ik daar op kunnen inspelen.
Voor Webshops gebruik ik OpenCart, een open source pakket. Ook dit pakket is gratis en voldoet naar mijn inzicht prima aan de eisen die gesteld mogen worden aan een webshop. In dit systeem zijn makkelijk modulen bij te plaatsen waardoor de webshop goed aansluit op uw wensen.

CMS

Webshops

Maatwerk