Portfolio Access

Op deze pagina treft u enkele databases aan die ik heb gemaakt. Bij elke database hoort een fotoalbum met screenshots zodat u toch een kleine indruk kunt krijgen van de databases.


Videocollectie

Mijn eerste grote project dat ik bewaard heb betreft een accessdatabase dat voor de basisischool de kaartenbak verving. Tot op het moment dat de database in gebruik werd genomen zocht men in een kaartenbak naar video-afleveringen. Na het ontwerpen van de database en het invoeren van gegevens in de database werd het zoeken naar een geschikt videofragment een stuk eenvoudiger. Aan de hand van categorie├źn en steekwoorden kon er snel een lijst van mogelijk geschikte video’s geproduceerd worden. Op dat rapport staat een korte omschrijving van de fragmenten. zodat de leerkracht snel kan beoordelen of het fragment bruikbaar is.
Artikelcollectie. Met een reeks kleine aanpassingen was de videocollectie ook bruikbaar voor het registreren van artikelen uit tijdschriften.


Verzuim/Lesuitval

In deze database wordt bijgehouden welke docenten op een school niet aanwezig zijn. De afwezigheid kan diverse oorzaken hebben, ziekte, verlof, of deskundigheidsbevordering. Hieraan wordt gekoppeld hoeveel lesuitval er dus is geweest per studie en/of klas. Dit kan uiteraard gerapporteerd worden op diverse niveaus.


Incidentenregistratie

In deze database worden incidenten die optreden vastgelegd. Uit deze incidenten kan schade ontstaan, en die wordt geregistreerd. Maar ook voor een simpele rapportage om een vergelijking door de jaren heen te maken is deze database geschikt. Omdat in deze database meer vertrouwlijke zaken staan is deze database ook beveiligd. Afhankelijk van de rechten krijgen gebruikers de benodigde mogelijkheden aangeboden via een menu.


Printopdrachten

Nadat het betaald printen in de school was geïntroduceerd, was het nodig om de printopdrachten die bij de repro-afdeling werden geproduceerd te gaan registreren. Deze database is daarbij een hulpmiddel. De medewerkers van de repro-afdeling voeren de print- en kopieeropdrachten in. Aan het begin van elk kwartaal wordt bij de eerste keer dat de database wordt geopend mailtjes gestuurd met een overzicht van de printkosten van de afdeling van het afgelopen kwartaal. Uiteraard is er de mogelijkheid ingebouwd om ook op verzoek de overzichten te printen, daarbij kan er ook een vergelijking tussen de jaren worden gemaakt.


Orderverwerking

Mijn eerste opdracht voor een accessdatabase buiten die van mijn werkgever om. Een leuke uitdaging, temeer omdat dit de eerste keer was dat ik met Access 2007 in de weer ging. De opdracht was om een systeem te bouwen waarin de orders kunnen worden geregistreerd. Na het invoeren van een nieuwe order moet het systeem automatisch een orderbevestiging printen. Na een inspannende periode met veel mailcontact werd ook dit project tot tevredenheid van de klant afgerond.
Oplevering oktober 2010