Access databases

Wanneer u er niets voor voelt om een webserver in te richten of een domein te huren, kunt u overwegen om een Access-database te gebruiken. Ook hiervoor geldt dat u dat aan mij kunt uitbesteden. U geeft dan uw wensen en eisen door. Ik kijk of ik het project zie zitten en of ik er tijd voor beschikbaar heb. Wanneer dat zo is maken we een definitieve afspraak. Daarin bepalen we wat het gewenste eindproduct is en welke vergoeding daar tegenover staat. Kortom, u betaalt niet per uur maar per klus. Uitbreidingen zijn later altijd mogelijk, maar dan volgens hetzelfde principe. Wanneer de applicatie gereed is, wordt die via een link ter download aangeboden met daarin wel een beperking ingebouwd. Dit stelt u in staat om de database te testen. Voldoet de database aan uw eisen dan gaat u over tot betaling. Na ontvangst van de betaling zal de uiteindelijke versie ter beschikking worden gesteld.

Voordeel van Access-database.

  1. Database is in het ontwerp al relationeel
  2. Relatief makkelijk te ondersteunen
  3. Look and feel van MS Office en daardoor sneller vertrouwd
  4. Geen internetverbinding noodzakelijk
  5. Koppeling met Excel en Word is eenvoudig te realiseren

 

Nadeel van een Access-database

  1. Update van de Access-database is lastiger, dit kan niet plaats vinden wanneer iemand de database in gebruik heeft
  2. Database is niet buiten het eigen netwerk beschikbaar
  3. Database is (hoewel groot) toch gebonden aan een maiximum van 2GB
  4. Bij een upgrade van het Office-pakket is een verdere werking van Access niet altijd gegarandeerd, meestal zijn het kleine aanpassingen die verricht moeten worden, maar toch....

Voor een overzicht van afgeronde projecten kunt u klikken op de link Access portfolio of naar het foto-album van de afgeronde Access-projecten.

 Database op maat met Access

Wanneer een website teveel gevraagd is voor een database oplossing biedt een Access-database uitkomst.